вторник, 1 марта 2022 г.

 Свято сьогодні 

Всесвітній день імунітету

Щороку 1 березня відзначається Всесвітній день імунітету. Дата встановлена медичною громадськістю з ініціативи Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я у 2002 році.

Мета цього дня – привернення широкої суспільної уваги до проблем, пов'язаних із поширеністю різних імунних захворювань, а також із збереженням та зміцненням імунітету загалом.

Всесвітній день компліменту

Чемне свято, що закликає людей реалізувати спонтанне бажання говорити один одному приємні слова похвали, захоплення та схвалення.

В Ісландії - день пива, у США - День свині, День фруктового компоту, День планування весілля, День любителів арахісової олії, День кольорових жінок, День захисту коней, День оновлення, День штату Міннесота, у Казахстані - День подяки, на Кубі - Фестиваль збору грейпфрутів, в Японії - День боротьби за мир, у Молдові - Мерцишор, в Монголії - День патріотів, у Болгарії - Свято «Баба Марта», в Польщі - День «проклятих солдатів», у Західній Австралії - День праці, в Південній Кореї - День руху за незалежність, в Уельсі - День святого Давида, в Парагваї - День Героїв, у Гуамі - День історії та спадщини Чаморро, на Маршаллових островах - День поминання і Пам'яті жертв ядерних випробувань, у Мікронезії - День Япа, у Швейцарії - День республіки Невшатель.

1 березня 1873 Ремінгтон почав виробництво першої друкарської машинки.

У 1976 році парламент Великобританії схвалив нові правила дорожнього руху, згідно з якими використання ременів безпеки стало обов'язковим. 

У 1977 році в Києві було відкрито пам'ятник українському філософу Григорію Сковороді. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Ювіляри місяця «Гордість і упередження» , також  «Гордість і упередженість»  ( англ.   Pride and Prejudice ) — роман англійської письменни...