понедельник, 5 апреля 2021 г.

Перші сучасні Олімпійські ігри


    Напевне мало хто знає, що саме сьогодні 6 квітня  в Афінах відбулося відкриття першихї сучасних Олімпійських ігор. У цих іграх взяли участь 241 спортсмен  з 14 країн світу і це були виключно чоловіки. Цими країнами були : Австралія, Австрія, Угорщина, Великобританія, Німеччина, Болгарія, Італія, Греція, США, Данія, Чилі, Франція, Швеція, Швейцарія.  Спортсмени змагалися  в 9 видах спорту - велоспорт, гімнастика, фехтування, легка та важка атлетика, стрільба, теніс, боротьба, плавання. Було розіграно 43 комплекти медалей. 

    Особливо запам"ятався марафонський біг, в якому перемогу здобув пастух-жебрак із грецького селища Марузи. Його звали - Спиридон Луїс, якому сам король вручив нагороду.


Так, як  І Олімпійські ігри пройшли успішно - було вирішено їх проводити регулярно, кожні чотири роки у високосний рік. Ми з вами можемо спостерігати за цим дійством біля екранів телевізорів, читати замітки в пресі, а також дивитися відео  в мережі. Лише деяким поціновувачам Олімпійських ігор пощастить спостерігати за спортсменами наживо.







 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Ювіляри місяця «Гордість і упередження» , також  «Гордість і упередженість»  ( англ.   Pride and Prejudice ) — роман англійської письменни...