среда, 25 марта 2020 г.

Визначаймо кращих знавців дитячої літератури.
Всі хто бажає  взяти участь у конкурсі можуть відповідати на запитання і надсилати відповіді на мою електронну адресу irinachub33@gmail.com Про підсумки конкурсу я повідомлю через тиждень. Бажаю успіхів.
Завдання 1. За уривками з біографії назвати прізвище письменника.
1. “Брати збирали й ретельно записували народні казки своєї батьківщини – Німеччини”.
2. “Від народження був горбатим і дуже потворним. Усе життя провів у рабстві. За легендою, був скинутий зі скелі”.
3. “Він автор багатьох книжок, які вважаються перлинами російської літератури. Літературна обдарованість виявилася рано. Коли йому було тринадцять, він уже друкував власні вірші. За роки навчання в Царськосільському ліцеї ним було створено близько 130 поезій.”
4. “Був сином бідного армійського офіцера, народився в Москві. Сім’я постійно переїжджала з місця на місце. Змалку не мав змоги навчатися в школі. Але прагнення хлопця до знань було настільки сильним, що він самотужки вивчив мови, математику і став високоосвіченою людиною. Писати байки почав майже в сорок років”.
5. “Він народився в Індії, де й провів перші шість років свого життя. За свої творчі досягнення письменник був відзначений найвищою нагородою – Нобелівською премією”
6. “Він започаткував серію „Незвичайні подорожі”. Угода була укладена на 20 років. Навіть після втрати зору не полишив писати за допомогою спеціального пристрою. ”
7. “Країна, що знаходиться на півночі Європи, пощастило стати батьківщиною Великого Казкаря. Його дивовижні казки, якими зачитуються діти з усього світу, уславили його батьківщину – Данію.” 
Завдання 2 . Назвати  автора твору.
1. “П’ятнадцятирічний капітан” -
2. “Руслан і Людмила” -
3. “Різдвяна пісня в прозі” -
4. “Мауглі” -
5. “Пригоди Робінзона Крузо” -
6. “Снігова Королева” -
7. “Прометей” -
Завдання 3 . Назвати країну, де народився письменник
1. Даніель Дефо – 
2. Дж.Р.Кіплінг – 
3. Т. Г. Шевченко - 
4. Г. Флобер – 
5. У.Шекспір  – 
6. Г.К.Андерсен – 
7. Жуль Верн – 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Ювіляри місяця «Гордість і упередження» , також  «Гордість і упередженість»  ( англ.   Pride and Prejudice ) — роман англійської письменни...