пятница, 27 марта 2020 г.

Як вибирати книгу для читання

  1. На книжковій виставці ти завжди знайдеш цікаві книги.
  2. В картотеках картки з назвами книг підібрані за окремими темами.
  3. Знайдіть улюблену сімейну книгу, яку читали ваша мати, батько або рідний брат, коли вони були у вашому віці. Запитайте у них і прочитайте. Тоді ви зможете разом обговорювати її найяскравіші моменти і ділитися один з одним своїми думками.
  4. Ти можеш сам вибрати книгу з полиць відкритого доступу.
  5. Місцева бібліотека — ідеальна відправна точка для пошуку цікавих книг, які вам не доведеться шукати самостійно. Порадьтеся з експертом і познайомте бібліотекаря зі своїми захопленнями та назвами книг, які вам вже подобаються. 
  6. За систематичним каталогом можна довідатись, які книги, що цікавлять тебе, є у бібліотеці. Всі картотеки, як і книги на полицях, розставлені за галузями знань, в певній системі. Тому він так і називається.
  7. Переглянь бібліографічні покажчики. Це книги про книги. В них ти знайдеш анотації – короткі розповіді про хороші книги й поради, про що і що читати.
  8.  Обирайте книги за наступними критеріями :Чи є у вас улюблене хобі? Чим ви по-справжньому захоплені? Чи цікавить вас побудова кар’єри? Що для вас важливіше факти чи вигадка?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Ювіляри місяця «Гордість і упередження» , також  «Гордість і упередженість»  ( англ.   Pride and Prejudice ) — роман англійської письменни...